سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها ! اگر مرا به زنجیر کشی و عطای خود را در میان شاهدان از من بازداری، ... امیدم را ازتو نخواهم بُرید و چهره امیدوار به گذشتت را از تو نخواهم گرداند و محبّتت از قلبم بیرون نخواهد رفت . [امام سجّاد علیه السلام ـ در دعایش ـ]

 





احـد عظیـم زاده



اگر نخستین سال های زندگی مشقت بار این تاجر فرش و مولتی میلیاردر ایرانی را در نظر بگیریم و آن را با موقعیت کنونی اش قیاس کنیم، شگفت زده خواهیم شد. کسی که در هفت سالگی و از همان روز اول مدرسه، مجبور می شود پشت دار قالی بنشیند، اکنون با اتکا به خلاقیت و کار طاقت فرسای خودش، یکی از بزرگ ترین تاجران فرش در دنیا است و به قول خودش هربار که برای خرید به بازار تبریز می رود، این بازار را تکان می دهد. آن هم در هنگامه ای که بحران در تار و پود تولید و تجارت فرش دستباف ایران تنیده شده و آمار رسمی دال بر کاهش 33درصدی صادرات این محصول ملی در ماه اول سال جاری است.

من "احد عظیم‌زاده" هستم. در 10 آذر 1336 در ده اسفنجان در شهرستان اسکو متولد شدم. هفت ساله بودم که پدرم را از دست دادم و یتیم شدم. امکانات مالی‌مان اجازه نمی‌داد به مدرسه بروم و فقط پس از رفتن به کلاس اول مجبور شدم پشت دار قالی بنشینم و قالیبافی کنم. تا 13 سالگی روزها قالی می‌بافتم و شب‌ها درس می‌خواندم. چاره‌ای نبود، وسع مالی ما جز این اجازه نمی‌داد.

خاک خوردم و زحمت بسیار کشیدم. در سال 2 بار بیشتر نمی‌توانستیم برنج بخوریم. یک بار روز 21 ماه رمضان و بار دوم شب چهارشنبه‌سوری. آرزو داشتم یا خلبان شوم یا پولدار و برای رسیدن به این آرزوها بسیار زحمت کشیدم.

کارم را با به دوش کشیدن پشتی و قالی‌های کوچک و بردن آن از اسفنجان یا اسکو برای فروش آغاز کردم. در آغاز کار از هرکدام از آنها یک یا دو تومان (نه هزار یا 2هزار تومان) سود می‌کردم. پنج سال اینچنین سخت کار کردم. بسیار دشوار بود. اما پشتکار و اعتقاد به هدف با توکل به خدا تحمل سختی‌ها را آسان می‌کرد. در 18 سالگی توانستم 20 هزار تومان پس‌انداز کنم، اما فشارها همچنان ادامه داشت تا این‌که مجبور به ترک تحصیل شدم.

غصه یتیمی چون باری سنگین به دوشم بود. (بغض می‌کند) یتیم هیچ‌کس را ندارد. کارمند، کارگر، بانکی، کاسب و هرکس دیگری شب که به خانه‌اش می‌رود دستی به سر و روی بچه‌اش می‌کشد. اما یتیم این محبت بزرگ را ندارد. شب‌ها، شب‌های جمعه پاهایش را در بغل می‌گیرد و به انتظار می‌نشیند. در انتظار آن کس که دستی به سرش بکشد...

در این فکر بودم که سرمایه‌ام را افزایش بدهم تا بتوانم کاری بکنم. می‌خواستم یک کارگاه فرشبافی راه بیندازم. سراغ پسرعموی پدرم رفتم و از او 20 هزار تومان قرض کردم و 60 هزار تومان هم از بانک وام گرفتم. سرمایه‌ام شد 100 هزار تومان یعنی به اندازه یک تراول صد تومانی امروزی.

وقتی این پول دستم آمد تازه به فکر افتادم که چه بکنم. چه ایده جدیدی داشته باشم؟ ماه‌ها فکر کردم. آن روزها چون انقلاب پیروز شده بود تا 2 سال به هیچ ایرانی پاسپورت نمی‌دادند. در این مدت فکر کردم و فکر کردم تا به این نتیجه رسیدم که با صادرات کارم را شروع کنم.

اما هیچ اطلاعاتی نداشتم. شنیده بودم آلمان مرکز تجارت فرش است. ویزا گرفتم و به هامبورگ رفتم و در یک مسافرخانه یا پانسیون مستقر شدم. به سالن‌ها و انبارهای فرش آنجا سرزدم و با سلیقه‌ها آشنا شدم. آنجا به من گفتند ثروتمندان برای خرید فرش به سوئیس می‌روند. ویزای 15 روزه سوئیس گرفتم و به ژنو رفتم.

زبان هم نمی‌دانستم. در یک هتل با تاجری آشنا شدم و او ایده اصلی را به من داد: فرش گرد بباف. در آن دوران در ایران فرش گرد بافته نمی‌شد و کیفیت تولید فرش و رنگ‌بندی‌ها هم مناسب نبود. چای و قهوه‌ام را خوردم و همان روز به ایران برگشتم. به ده خودمان آمدم و ساختمانی اجاره کردم. دستگاه خریدم، با 10 درصد نقد و بقیه اقساط. ابریشم هم قسطی خریدم. انسان باید ریسک‌پذیر باشد و من هم ریسک کردم. با دست خالی و از هیچ.

شروع به بافتن فرش گرد کردم و چند نمونه که بیرون آمد سر و کله تاجران آلمانی پیدا شد و آنان به اسفنجان آمدند. باور می‌کنید یا نه؟ در اولین معامله 6.5 میلیون تومان نقد پرداختند و شش میلیون تومان هم چک دادند! آن شب از شدت هیجان نخوابیدم. احساس آن شب را خوب به خاطر دارم. سرمایه 100 هزار تومانی من که 80 هزار تومانش قرض بود در کارخانه اجاره‌ای اینچنین سودی نصیب من کرده بود، در اولین قدم... کسب و کارم رونق گرفت و صادراتم را به آلمان، ایتالیا، سوئیس، انگلیس، بلژیک و دیگر کشورها آغاز کردم.

بسیار سفر کردم و ایده‌های جدید دادم. از موزه‌های فرش کشورها بازدید می‌کردم و از طرح‌ها اقتباس یا از آنها عکس می‌گرفتم و با الهام از آنها و تلفیق طرح‌ها، ایده‌های نو بیرون می‌دادم. در این مدت سلیقه مشتریان را شناختم. اصول کار خودم را پیدا کردم. من شریک ندارم. هیچ‌گاه نداشته‌ام و نخواهم داشت. اگر شریک خوب بود، خدا برای خودش شریک می‌گذاشت.

اصل دیگر من احترام به مشتری است، هر که می‌خواهد باشد. پیش مشتری مثل سربازی که جلوی تیمسار خبردار می‌ایستد، با احترام می‌ایستم. اتکای خودم اول به خدا و دوم به ایده و تفکر و پشتکار و ریسک‌پذیری خودم است. بسیار ریسک می‌کنم، بسیار.

کمی بعد در بازدید از هتل‌های معروف جهان تصمیم گرفتم وارد کار ساخت بزرگ‌ترین پروژه هتل کشور شوم. تاکنون 180 میلیارد تومان در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌ام. تمام مصالح این پروژه خارجی و بهترین است. سنگ برزیل، شیشه بلژیک، دستگیره در انگلیس و تاسیسات آلمانی است. کابین چهار آسانسور نیز از طلای 18 عیار است.








پروژه قو الماس خاورمیانه در سلمانشهر مازندران


این هتل 340 واحد مسکونی در 25 طبقه، هفت طبقه سالن ورزشی، 34 طبقه هتل، 7 رستوران روی دریاچه، 10 هزار متر شهر آبی، 70 هزار متر زمین آمفی‌تئاتر، 90 هزار متر زمین گلف و 2 باند هلیکوپتر دارد. فقط قرارداد نورپردازی این پروژه با فرانسوی‌ها 9 میلیون دلار است. این پروژه آبروی کشور است و من با افتخار روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌ام. من ایران را دوست دارم. بروید بگردید حتی یک دلار و ریال در خارج کشور ندارم و سرمایه‌گذاری یا ذخیره نکرده‌ام ...



می‌پرسید چه احساسی نسبت به پول دارم؟ پول دیگر مرا ارضا نمی‌کند. هدف من کارآفرینی است. تنها در پروژه آن هتل 600 نفر به طور مستقیم کار می‌کنند. من 2 بار برنده تندیس الماس بزرگ‌ترین بیزینس‌من جهان شدم و بزرگ‌ترین صادرکننده فرش کشور هستم. اما می‌دانید بزرگ‌ترین افتخار من چیست؟ "یتیم‌نوازی".

افتخار می‌کنم 2 سال خیر نمونه کشور شدم. افتخار می‌کنم جزو 100 کارآفرین برتر کشور هستم. دوست دارم اشتغالزایی کنم. دوست دارم سفره مرتضی علی باز کنم، معتقدم خدا من را وسیله قرار داده است. هم‌اکنون 1070 بچه یتیم را زیر پوشش دارم و با خودم پیمان بستم تا عمر دارم هر سال 100 بچه به آنها اضافه کنم. وصیت کرده‌ام وقتی مردم تا 10 سال بعد از عمرم هر سال 100 بچه یتیم اضافه شود و مخارج همه یتیم‌ها را از محل ارثم بپردازند.

بعد از 10 سال هم اگر بازماندگانم لیاقت داشتند، راه من را ادامه می‌دهند. سفره که می‌اندازیم برای یتیم‌ها و می‌آیند و غذا می‌خورند، کیف می‌کنم. گریه می‌کنم و حال می‌کنم.

در یک مراسمی بچه‌ها دورم جمع شده بودند و هر کس چیزی می‌خواست. در این میان دختربچه‌ای به من نزدیک شد و به جای آن که چیزی بخواهد، فقط خواست دستم را ببوسد. مهرش بدجور به دلم نشست. خواستم فردا بیایند دفترم. آن دختر الان دخترخوانده من است. روی پایم نشست و بابایی صدایم کرد. من به هر دخترم 50 میلیون تومان جهاز دادم و مقرر کردم به این یکی 100 میلیون تومان جهاز بدهند. این دست خداست که مهر این دختر را به دل من انداخت. یتیمی سخت است. بهترین ساعات عمر من زمانی است که در خدمت یتیمان هستم. پول را برای چه می‌خواهیم؟ خدا به ما داده و ما هم باید به بقیه بدهیم.

ما وسیله هستیم. باید بخشید و بی‌منت و زیاد بخشید. این توصیه من به همکارانم است. من از زیر صفر شروع کردم. توصیه من به جوانان این است که منطقی فکر کنند. این گونه نبوده که شب بخوابم، صبح پولدار شوم. خاک خوردم و رنج کشیدم و آثار این رنج هنوز در من هست. امیدشان به خدا و فکر و بازوی خودشان باشد. درستکار باشند و تلاش و تلاش و تلاش کنند. این فرمول من است...

 

شنبه 7 مرداد 91 , ساعت 2:23 عصر

دسترسی به شبکه‌های تلویزیونی از طریق خطوط تلفن




تفاهم – گروه فناوری: معاون مجازی سازمان صدا و سیما با اشاره به برنامه‌های جشنواره‌های فیلم کوتاه و پویانمایی فضای مجازی از راه‌اندازی آی‌پی مدیا (رسانه‌ی مهر) خبر داد.لطف‌الله سیاهکلی در یک نشست خبری درباره‌ی آی‌پی مدیا گفت: سازمان صدا و سیما فرصتی را فراهم کرده تا به رسانه‌ای بر روی بستر اینترنت برسیم. این سیستم با دو مگابایت سرعت در ثانیه بر روی سطح تلفن است و مردم می‌توانند صوت و تصویر درخواستی ،‌ اینترنت‌، موتور جست وجوگر و سایر خدماتی که لازم دارند روی آن دریافت کنند.وی با بیان اینکه قابلیت دسترسی به کانال‌های تلویزیون بسیار زیاد و تقریبا نامحدود است ، گفت: امکان دسترسی به آن از طریق کابل نوری و تلفن فراهم شده است. سیاهکلی افزود: این تلویزیون یک تلویزیون کابلی نیست. معمولا در دنیا سیستم‌های این چنینی با عنوان آی‌پی تی‌وی معروف است اما سیستمی که ما راه‌اندازی کرده‌ایم آی‌پی مدیا است؛ یعنی همه‌ی رسانه‌ها بر روی آن قرار دارند. معمولا تلفن‌، اینترنت‌، فکس و تلویزیون جدا از یکدیگر هستند اما بر روی آی‌پی مدیا که نام فارسی‌اش را «رسانه مهر» گذاشته‌ایم، همه آنها به صورت هم زمان قابل دسترسی هستند. سیاهکلی با اشاره به اینکه در تولید آی‌پی مدیا با هیچ گزینه خارجی مشارکت نداشتیم، گفت: نرم افزار و سخت افزار آن کار خودمان است در حال حاضر در تهران نزدیک به هزار مشترک از این سیستم استفاده می‌کنند و امیدوارم با همکاری همه رسانه‌ها و همدلی آنها استفاده از آن فراگیر شود. وی تاکید کرد : سیستم ما با هزینه‌های اندک فنی قابلیت‌های بالایی دارد و بر روی بستر مخابرات تلفن فعالیت می‌کند و به همین دلیل هزینه‌ها کم و سرعت انتشار بالاست. معاون مجازی سازمان صدا و سیما همچنین درباره‌ی هزینه‌های آی‌پی تی‌وی توضیح داد: این سیستم هزینه اشتراکی معادل هزینه ای‌دی‌اس‌ال دارد و بین حدود 10 تا 12 هزار تومان به صورت ماهانه هزینه خواهد برد. سیاهکلی همچنین با اشاره‌ به فضای مجازی که نوع و کارکرد رسانه‌ها را تغییر داده ، افزود: تا به این تاریخ رسانه‌ها شامل کتب،‌ مجله‌، رادیو و تلویزیون توسط متخصصیان اداره می‌شدند و اندیشه‌های متخصصین برای مردم منتشر می‌شد. در دوره جدید دو اتفاق افتاد که فضا را عوض کرد. یکی اینکه در کنار متخصصان تولید محتوا برای کاربران هم فراهم شد یعنی کاربران از یک سو می‌توانند مصرف کننده و از سوی دیگر تولید کننده باشند. از سوی دیگر هم امکان ایجاد رسانه توسط مخاطب فراهم شد. این دو اتفاق در تولید محتوای انبوه دگرگونی ایجاد کرده و باعث شده حافظه تاریخی مردم افزایش پیدا کند، چرا که هیچ اطلاعاتی از فضای وب پاک نمی‌شود. سیاهکلی افزود: سازمان در بیش از دو سال گذشته به این نتیجه رسیده که معاونت جدیدی به نام معاونت رسانه مجازی ایجاد کند این معاونت برای کامل کردن چرخه رسانه یک سازمان ایجاد شد. از آنجایی که رسانه‌ها معمولا یک طرفه هستند چنین سیستمی نمی‌تواند با مخاطب تعامل پرقرار کند به همین دلیل بود که سازمان تلاش کرد تا با استفاده از تکنولوژی‌های نوین از رسانه‌های جدید بهره بگیرد که حداقل فعالیت‌ آن مکمل بودن رسانه ملی است. در حال حاضر نیز ما چندین سایت اینترنتی را ایجاد کرده‌ایم که با مخاطبان در ارتباط هستند
شنبه 7 مرداد 91 , ساعت 2:20 عصر



  به گزارش خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بنابر اعلام پایگاه Net Index، هزینه‌ی نسبی پهنای باند در کشور‌های مختلف گویای آن است که لوکزامبورگ ارزان‌ترین اینترنت دنیا را دارد. هزینه‌ی نسبی پهنای باند این کشور بر اساس میانگین هزینه‌ی اشتراک تقسیم بر تولید ناخالص سرانه‌ ملی حدود 0.59 درصد است.



 پس از لوکزامبورگ، ایسلند و دانمارک با ارقام 0.821 و 0.826 درصد در رده‌های دوم و سوم قرار دارند و استرالیا با 0.84 درصد در رده‌ی چهارم قرار دارد.


  هلند با 0.89 درصد و سوئد با 0.91 درصد رتبه‌های پنجم و ششم قیمت اینترنت جهان را به خود اختصاص داده‌اند.


 انگلستان، نروژ، فنلاند و هنگ‌کنگ هم رده‌های هفتم تا دهم جدول ارزان‌های اینترنتی را از آن خود کرده‌اند.


 رژیم صهیونیستی نیز دوازدهمین اینترنت ارزان را دارد.


 هم‌چنین براساس اعلام این پایگاه در میان 64 کشور بررسی‌شده، ویتنام، هند، اندونزی، پاکستان، فیلیپین، مصر، آفریقای جنوبی، مالدیو، چین و تایلند به ترتیب عنوان گران‌ترین اینترنت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.


 در این


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/8:: 8:33 صبح     |     () نظر

درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها